Rum Yönetimi’nin oluşturduğu “Jeostrateji Konseyi”nin inisiyatifiyle Çarşamba günü güvenlik konuları ile uğraşan uzmanların katılımıyla “garantiler ve Kıbrıs’ın geniş jeostratejik ve coğrafik alana katılımı” konusunda basına kapalı bir görüşme gerçekleştirdiği haber verildi.

Fileleftheros; “Kapalı Kapılar Arkasında Görüşme” başlıklı haberinde, Kıbrıs’ı etkileyen bölgedeki gelişmeler konusunun ele alındığı görüşmede, bölgesel gelişmelerle ilgili sunumlar yapıldığını ve çeşitli görüşler ortaya konulduğunu yazdı.

Habere göre, görüşmeye Jeostrateji Konseyi üyeleri, Dışişleri ve Savunma bakanlılıklarından, güvenlik ve istihbarat birimlerinden (önceki ve şimdiki) teknik adamlar, akademisyenler, v.b. katıldı. Görüşme; garantiler ve “Kıbrıs”ın geniş jeostratejik ve coğrafik alana katılımı üzerinde yoğunlaştı.

Yakın gelecekte aynı katılımcıların iştirakiyle yeni bir görüşme daha yapılacağı ve bu görüşmede müzakerelerde kullanması için Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’e verilmek üzere tezler-görüşler-önerilerin listeleneceği de haber verildi.