Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in Türkiye’deki gelişmeler üzerine toplamadığı “Jeostratejik Araştırmalar Konseyi”, Güney’de, varlığından ve işleyişinden haberdar olmayan kesimin çeşitli yorum ve eleştirileri üzerine yazılı açıklama yaparak yapısı ve işleviyle ilgili bilgi verdi.

Fileleftheros ve diğer gazetelere göre açıklamada “Konsey genelde bölgedeki, özelde de Türkiye’deki jeopolitik durumu yakından izliyor ve analiz ediyor.  Bu dönemde Brexit’in gerçekleşmesi ve bunun Kıbrıs’a etkileri üzerinde duruyor” ifadesine yer verildi.

Habere göre açıklamada devamla şu bilgiler verildi:

“Konsey Kıbrıs üniversitelerinde eğitim ve araştırma kadrolarında olan ve uluslararası ilişkiler alanında akademik evsafa sahip 15 üyeden oluşuyor.

Kurulduğundan bu yana 37 genel kurul ve Konsey çalışma gruplarıyla diğer birçok diğer toplantı gerçekleştirdi. Başkan’a 9 gizli politika önerisi ve analizi sundu. Kıbrıs Cumhuriyeti’nin yetkili bakanlık ve birimleriyle işbirliği içerisindedir, Bakanlar Kurulu kararı ile ulusal güvenlik stratejisi oluşturmak için eylem grubuna iştirak ediyor.”