Fileleftheros ve diğer gazeteler, bu akşam adaya gelecek olan Juncker’in programına ilişkin AB tarafından yapılan açıklamaya yer verdiler.

Habere göre Juncker, ziyaretinin ilk gününde Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yla ayrı ayrı görüştükten sonra ara bölgedeki bir restoranda yemekte bir araya gelecek.

Juncker’in, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’yle de görüşeceğini ve Eide’nin bu görüşme için adaya geldiğini belirten gazete, Eide’yle görüşmenin sabah kahvaltısı çerçevesinde gerçekleşeceğini aktardı.

Habere göre Juncker, ziyaretinin ikinci gününde Rum Meclisi Başkanı Yannakis Omiru ve Rum siyasi parti başkanlarıyla görüşecek ve Rum Meclis kürsüsünden konuşma yapacak.

Aynı gün Anastasiadis’in onuruna vereceği öğlen yemeğine de katılacak olan Juncker, ziyaretine ilişkin yaptığı açıklamada, “mevcut durumun kabul edilemez ve kimseye faydası olmayan bir durum olduğunu” belirterek, adadaki iki liderin gösterdikleri cesaret ve adayı yeniden birleştirme çabalarını selamladığını ifade etti.