Haravgi gazetesine göre Rum Eğitim Bakanı Kostas Kadis, eğitim konusundaki teknik komite üyelerinin açıklanmasının hemen ardından komitenin çalışmalara başlayacağını belirtti.

Komite’nin çalışmalara başlaması içerisinde sağlanması mümkün olan işbirliğinin, ilke ve değerleri ortaya koyacağını belirten Kadis, bu değerlerin, farklılığı kabul etme, bir başka görüşe saygı duyma, nefret söylemine karşı çıkma yönünde olduğunu ifade etti.

Kadis, bu gidişata yönelik işbirliği sağlandığı ve öğretmenleri, öğrencileri ortak faaliyetlerle bir araya getirdikleri zaman bu ilkelerin yaratılmasının ötesinde karşılıklı tanışma ile eğitimcilerle öğrenciler arasında güvenin pekiştirilmesinin sağlanacağını belirtti.

Kadis, Eğitim Komitesi’nin doğru çalışması durumunda sadece olumlu sonuçlar verebileceğini söyledi.

Alithia gazetesine göre Kadis, bu ülkede vatandaşların bir arada yaşama perspektifinin inşa edileceğini belirtirken, bu konulara odaklanıldığı zaman barış için eğitimin geliştirilebileceğini de ifade etti.

Kadis, eğitim komitesinin kurulmasının Kıbrıslı Türklere yönelik saldırıların bir sonucu olmadığını bunun, uzun zamandan beridir ele alınan bir konu olduğunu belirtti.

Eğitim komitesinin üyelerinin iki lider tarafından seçileceğini belirten Kadis, Rum tarafı adına komiteye kimlerin seçileceğinin Anastasiadis’in konusu olduğunu da söyledi.