Fileleftheros gazetesi “Kahn’ın Gizli Randevusu… Kıbrıs’a Yatırımlarla İlgileniyor… KİT Tercihi” başlıklarıyla verdiği haberinde, Kahn’ın Güney Kıbrıs ziyareti haberinin bomba etkisi yarattığını yazdı.

Basında Rum Hükümeti’nin Kahn’ı ekonomik kriz ve suçla ilgili araştırmalarda danışman olmaya ve doğalgaz yüzdeliği karşılığında Güney Kıbrıs’ın borçlarını satın almaya çağırdığına dair abartılı söylentiler çıktığından da söz eden gazete, bunların geçerli olmadığının göründüğünü belirtti.

Gazete aslında Kahn’ın Lefkoşa Rum kesimine gittiğini, burada iki gün kaldığını ve sadece Rum Maliye Bakanı Haris Yeorgiadis ile resmi bir görüşme gerçekleştirdiğini kaydetti.

Yeorgiadis’in görüşmeyi gizli tutmayı tercih ettiğini belirten gazete, görüşmenin 4 Eylül akşamı Maliye Bakanlığı’nda gerçekleştiğini ve iki saat sürdüğünü aktardı.

Edindiği bilgilere göre Kahn’ın Güney Kıbrıs’a Lüksemburg merkezli LSK Başkanı olarak gittiğini kaydeden gazete, yatırım yapmaya ilgili gösterdikleri, Rum Hükümetinin çıkarmaya niyetli olduğu bir milyar Euro’luk tahviller ve Kamu İktisadi Teşebbüslerinin özelleştirilmesi olmak üzere iki sektörle ilgili görüşmeler yapıldığını belirtti.

Görüşmede Kahn’a LSK Yönetim Kurulu üyesi üç kişinin eşlik ettiğini kaydeden gazete, LSK’yi Güney Kıbrıs’ta temsil eden Polakis Sarris’in de görüşmede hazır bulunduğunu aktardı.

LSK’nin Güney Kıbrıs’ta başka yatırımlarının olduğuna ve şimdi özellikle özeleştirmelere odaklandığına işaret eden gazete, Kahn’ın birçok şirkette ve Hükümette danışman olduğuna işaret ederek, burada topladığı bilgilerin, uluslararası alanda yatırım yapma fırsatlarıyla ilgilenen diğer şirketlerin faaliyetleri için de faydalı olduğunu belirtti.