Politis okurlarına birinci sayfasından duyurduğu haberine “ELDİK’i (Yunan Alayı) Hücum Birliği Olarak Niteledi... ‘Saldırgan’ Kammenos... Savaş Uçağı Da Almamızı İstiyor” başlığını attı.

Panos Kammenos’un önceki gün gittiği Güney Kıbrıs’taki ziyaretlerini dün “iddialı tamamladığını” yazan gazete Malunda’daki Yunan Alayı’nı ziyaretinde yaptığı konuşmada, “işgal bölgelerini geri almak için hücuma hazırlanıldığı imasında bulunduğuna” dikkat çekti.

Kammenos’un Yunan Alayı’nda yaptığı konuşmanın “S-300 fiyaskosu ile tamamlanan Rum-Yunan Ortak Savunma Sahası Doktrini ‘kahramanlık dönemlerini’ hatırlattığı” yorumunu yapan ve bu konuşmayla “savaş ilan ettiğine” işaret eden gazete, haberini iç sayfasında “Panos Kammenos ELDİK Kışlasındaki Açıklaması İle ‘Savaş İlan Etti’... Zaman Olgunlaştığında Hücum” başlığı altında şöyle detaylandırdı:

“ELDİK kışlasını ziyaret eden Milli Savunma Bakanı Panos Kammenos Kıbrıs’a ilk ziyaretini iddialı tamamladı. Burada yaptığı konuşma ile işgal bölgelerinin geri alınması için hücuma hazırlanmakta olduğumuz imasında bulundu.

Kammenos, ELDİK askerlerine seslenirken, Milli Savunma Bakanı olarak gerçekleştirmekte olduğu ilk ziyaretinde “zaman olgunlaştığında, işgal altındaki bölgeye özgürlük bayrağını yeniden dikecek olan birlik olacak bir hücum birliğinin kışlasında bulunmaktan büyük onur duyduğunu söyledi.

“İŞGAL BÖLGELERİNE ÖZGÜRLÜK BAYRAĞINI YENİDEN DİKECEK HÜCUM BİRLİĞİ”

ELDİK’teki konuşmasının devamında ‘savaş tonunu’ sürdüren Kammenos ‘Millet ya silahla savaşır veya bugün yaptığı gibi siyasi ve diplomatik düzeyde savaş verir, daha güçsüz kuvvet olsak da yener. Yunan Silahlı Kuvvetleri’nin morali yüksektir. Çünkü biz her zaman vatan toprağını, milli egemenliği ve toprak bütünlüğünü savunduk’ dedi.

Kammenos’un Yunan Alayı’nın, zaman olgunlaştığında işgal bölgelerine özgürlük bayrağını yeniden dikecek hücum birliği olduğu sözlerini hükümet kaynaklarına sorduk. Yorum yapmaktan kaçınan kaynaklar sadece, Yunanistan ve Kıbrıs’ın, Kıbrıs sorununun müzakereler aracılığıyla çözümünü istediğini açıkça ortaya koyduğunu söylemekle yetindiler.

Aynı kaynaklar gazetemizin dünkü sayısında yer alan, Panos Kammenos’un Kıbrıs Cumhuriyeti’ne savaş uçağı satın alması yönündeki önerisini de yorumlamak istemediler.  Silahlanma planlarına Kıbrıs Savunma Bakanlığı tarafından karar verildiğini söylemekle yetindiler.”

THEOFİLOS GEORGİADİS’İN AİLESİYLE DE GÖRÜŞTÜ

Panos Kammenos’un Yunan Alayı “ölü ve kayıpları müzesini” ve Lefkoşa’nın Rum kesimindeki Yunan Askeri Mezarlığı’nı Rum Savunma Bakanı Hristoforos Fokaidis eşliğinde ziyaret ederek çelenk bıraktığını yazan gazete Güney’den ayrılmadan önce de “Kürdistan’la Dayanışma Komitesi” müteveffa başkanı Theofilos Georgiadis’in ailesiyle de görüştüğünü ekledi.

RUM YÖNETİMİ SAVAŞ UÇAĞI SATIN ALMAYI EKONOMİK NEDENLERDEN DOLAYI DÜŞÜNMÜYOR

Simerini “Kammenos’un Lefkoşa’ya Savaş Uçağı Satın Alma Önerisi... Yunan Elektronik Medyası Kıbrıs-Yunanistan Savunma Bankalarının Görüşmesi Hakkında Ne Yazdı” başlıklı haberinde Kammenos’un önceki gün Rum Savunma Bakanı Hristoforos Fokaidis ile görüşmesi sırasında yaptığı Rum tarafının savaş uçağı satın alması önerisiyle ilgili Yunan elektronik medyasına yansıyanları şöyle aktardı:

“Yunan elektronik medyasına göre Kammenos Kıbrıs askeri liderliğine Kıbrıs’ın savaş uçağı satın almasını önerdi.  Kammenos’un önerisi askerler tarafından çok da heyecanla karşılanmadı. Askerler,  böyle bir fikrin gerçekleştirilmesinin, daha çok ekonomik nedenlerden dolayı tartışma konusu olmadığını düşünüyorlar. Lefkoşa’nın, MEB’ini denetlemek için bir insansız hava aracı (UAV) satın almayı düşündüğünü söylediler.”

Fileleftheros haberi “ELDİK Özgürlük Bayrağını Dikecek... Kammenos: En Seçkin İleri Birlikte Görev Yapıyorsunuz” başlığı altında özetledi.

Alithia “Panos Kammenos ELDİK Kışlasını Ziyaret Etti” başlığını kullandı.