Birleşmiş Milletlerin (BM) Kültürel Meselelerden Sorumlu Raportörü Karima Bennoune’nin, Rum hükümetinin daveti üzerine 24 Mayıs–2 Haziran tarihleri arasında Kıbrıs’ı ziyaret edeceği haber verildi.

Politis gazetesinde yer alan haberde, Bennoune’nin, Kıbrıs’a gerçekleştireceği ziyarette “vatandaşların kültürel hayata katılmalarına ve Kıbrıs’taki kültürel mirasa erişmelerine dair haklarına saygı duyulmasını değerlendireceği” belirtildi.

Gazeteye göre, BM’nin Cenevre ofisinden yapılan açıklamaya göre, Bennoune, Kıbrıs’taki insan haklarıyla ilgili genel bir görüntüye sahip olmayı amaçlıyor. Bennoune’nun, çeşitli görüşler ve farklı bakış açıları aynı zamanda tecrübeler ve girişimler aracılığıyla meseleyi incelemek için, bütün Kıbrıs’ı ziyaret etmeye hazır olduğu belirtildi.

BM Raportörü Bennoune’in, insan hakları ve uluslararası hukuk konularında uzman olduğunu da kaydeden gazete, Bennoune’nin Kıbrıs temasları sırasında hükümet yetkilileri, yerel makamlar, üniversiteler ve sivil toplum örgütleriyle bir araya geleceğini belirtti.

Gazete, Bennoune’nin, ziyaretinin sonunda, 2 Haziran Perşembe günü saat 11.00’de, ara bölgede bulunan Dayanışma Evi’nde basın toplantısı düzenleyeceğini ve ziyaretinden edindiği ilk izlenimleri burada paylaşacağını kaydetti. Gazete, Bennoune’nin, 2017 yılının Mart ayında, Birlemiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyine kapsamlı bir rapor sunacağını da ekledi.