Rum Meclisi ve DİKO eski başkanlarından Marios Karoyan, bugün Rum basınında yer alan demecinde, Kıbrıs sorunu konusunda açıklamalarda bulundu.

Politis gazetesine göre, Türk tarafının tutumu, taktiği ve izlemekte olduğu stratejinin, iyimser olunmasına müsaade etmediğini ileri süren Karoyan, önlerinde iyi niyete dair belirtiler bile bulunmadığını iddia etti.

Bununla birlikte, mümkün olan en kısa zamanda Kıbrıs sorununda çözüme varılmasını arzulamayı sürdürmeleri gerektiğini dile getiren Karoyan, buna paralel olarak, Kıbrıs sorununda bir çözüm anlaşmasına varılması sürecinde, Kıbrıs Türk toplumunu stratejik müttefikleri haline getirme konusundaki çabalarını da hızlandırmaları ve yoğunlaştırmaları gerektiğini söyledi.

Karoyan, “bundan ötürü, Mustafa Akıncı’nın mümkün olduğunca görüş birliğini sağlamayı arzu etmeleri gerektiğini düşündüğünü” ifade etti.

Karoyan, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın “Kıbrıs sorunu çözüm sürecinde katalizör olarak ortaya çıkma olanaklarına sahip olmasa bile, kendisini Ankara yönetimiyle bir tutma konusunda acele edenlere ise karşı olduğu” görüşünü dile getirdi.