Simerini gazetesinin haberine göre Kasulidis, konuya ilişkin dün yaptığı açıklamada, Atina ziyaretinin amacının; Güney Kıbrıs ile Yunanistan arasında diplomatik alanda izlenecek yol ve eylemlerin koordinasyonunu sağlamak olduğunu belirtti.

Kasulidis, Güney Kıbrıs’ın diplomatik düzeyde perde gerisi faaliyetler yürüttüğünü vurgulayarak, Güney Kıbrıs’taki siyasi partilere ise birlik içerisinde hareket etme çağrısında bulundu.

Kasulidis; İngiltere, ABD ve Rusya’ya yönelik perde gerisi diplomatik girişimlerin devam ettiğini belirtti ve Rusya’nın Türkiye’ye “sert tepki gösterdiğini, bundan memnuniyet duyduklarını” söyledi.

SAMARAS: “ASIL ENDİŞEM KIBRIS SORUNU”

Öte yandan gazete, Yunanistan Başbakanı Andonis Samaras’ın Yunanistan meclisinde yaptığı konuşmada Kıbrıs sorununa değindiğini ve “ekonomik krize büyük zaman ve emek sarf etmelerine karşın asıl endişesinin, bir an bile aklından çıkmayan Kıbrıs sorunu olduğunu” söylediğini yazdı.

Samaras, Türkiye’nin yarattığını iddia ettiği “tehlikeli durumlara” değinerek, “çeşitli diplomatik düzeylerde girişim yaptığını” sözlerine ekledi.