Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis’in, Avrupa Birliği (AB) Konseyi Slovakya dönem başkanlığı çerçevesinde, 2–3 Eylül tarihlerinde Bratislava’da gerçekleştirilecek olan AB Dışişleri Bakanları (Gymnich) gayri resmi toplantısına katılacağı haber verildi.

Fileleftheros gazetesi, yapılan resmi açıklamaya göre, toplantı çalışmaları sırasında, Türkiye’deki gelişmeler, Ukrayna’daki durumla ilgili olarak Minsk anlaşmasının uygulanması, AB güvenlik politikası ile dış politikasına ilişkin küresel strateji, aynı zamanda terör ve radikalleşmeyle mücadele konularının ele alınacağını haber verdi.

Gazete, toplantıya katılacak olan Dışişleri Bakanlarının, Türkiye’nin Avrupa Konularından Sorumlu Bakanı ile “Doğu Ortaklığı” Dışişleri Bakanlarıyla görüşmelerde bulunacaklarını da yazdı.

Gazete Kasulidis’in, “Gymnich” toplantısı çerçevesinde gerçekleştirilecek olan Avrupa Halk Partisi Dışişleri Bakanları toplantısına katılacağını da kaydetti.

Öte yandan gazete, Rum Dışişleri Bakanı Kasulidis’in, İngiltere’nin AB’den ayrılması ışığındaki çalışmalarla ilgili hükümet çalışmaları çerçevesinde, Gymnich toplantısının öncesinde, Malta ve İrlanda Dışişleri Bakanlarıyla görüşeceğini de ekledi.

Politis ise aynı haberin içerisinde, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in geçtiğimiz Salı akşamı, 16 Eylül’de Bratislava’da gerçekleştirilecek olan gayri resmi toplantı ışığında, Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk ile bir telefon görüşmesi yaptığını yazdı.