Atina’da bulunan Kıbrıs Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis’in, Ulusal Dış Politika Konseyi’ni (ESEP), Kıbrıs sorununa ilişkin olarak bilgilendirdiği belirtildi.

Fileleftheros gazetesi, Kasulidis’in, Ulusal Dış Politika Konseyi’ne dahil olan Yunan Meclisi’nde yer alan parti temsilcilerini, Kıbrıs sorununa ilişkin süreç ve sağlanan ilerlemenin yanı sıra müzakerelerde karşılaşılan zorluklar konusunda bilgilendirdiğini yazdı.

Gazete Kasulidis’in görüşmeyi, özgün ve yenilikçi olarak nitelendirdiğini de belirtti.

Kasulidis yaptığı açıklamada, Atina ve Güney Kıbrıs hükümetlerinin işbirliği içerisinde başardığı Güney Kıbrıs’ın AB’ye katılımından ve bu başarının sağlanmasında yapılan işbirliğinin önemine dikkati çekti.

Kasulidis, Güney Kıbrıs’ın çabalarının,  “Türk işgalinden kurtulmak” yönüne olduğunu, bunun da, Yunanistan, Yunan Hükümeti, Yunan halkı ile dostane işbirliği içerisinde sağlanabileceğini ifade etti.

Kasulidis konuşmasında ayrıca davetinden dolayı Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocas’a teşekkürlerini de iletti.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocas, her zaman için Kasulidis’in düşüncelerini büyük bir zevkle dinlediğini ve tartıştığını belirtirken, ESEP’e katılması yönündeki davetine icabet ettiği için de Kasulidis’e teşekkürlerini sundu.  

Kocas ayrıca açıklamasında “Kıbrıs’ı seviyoruz, bizi yaralıyor ancak bizi ayrıca ümitlendiriyor da” ifadesini de kullandı.