Fileleftheros gazetesi, Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis ile Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius arasındaki görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkilerin yanı sıra Kıbrıs sorunu, Güney Kıbrıs ekonomisindeki gelişmeler, Ukrayna krizi, Irak, Libya, Suriye’deki gelişmelere vurgu yapılmasıyla Doğu Akdeniz’deki ülkelerin durumu ve Avrupa’daki diğer sorunların ele alındığını yazdı.

Habere göre Kasulidis, Güney Kıbrıs’ın Doğu Akdeniz bölgesinde oynadığı kilit role de değindi.

Kıbrıs sorunundaki gelişmeler hakkında Fransız mevkidaşına bilgi veren Kasulidis, BM Genel Sekreteri’nin yeni Kıbrıs Özel Danışmanı’nın atanmasının, bazı ön koşullarla, müzakereler sürecine ivme kazandırarak, müzakerelere katkı koyabileceğini ifade etti.

Kıbrıs sorununda ilerleme sağlanmasına ilişkin anahtarın Ankara’da bulunmaya devam ettiğini savunan Kasulidis, Kıbrıslı Rumların, Türkiye’ye yönelik güven hissini destekleyerek, sürece yardımcı etki yapacak güven yaratıcı önlemlerin gerekliliğine de vurgu yaptı.

Kasulidis, Fransız mevkidaşına Güney Kıbrıs ekonomisi hakkında da bilgi verdi.

Kasulidis bugün ise Fransa Cumhurbaşkanı’nın siyasi danışmanı Jaques Audibert ile görüşecek ve ardından BM Genel Kurul çalışmalarına katılmak için yarın New York’a hareket edecek.