Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis’in, Güney Kıbrıs’ta bulunan Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Igor Crnadak ile dün bir araya geldiği belirtildi.

Alithia gazetesi ve diğer gazeteler, Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis ile Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Igor Crnadak arasındaki görüşmeye yer verdiler.

Habere göre Kasulidis görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, mülteci krizinden bahsederek bunun doğru çözümünün, ağırlığın paylaşılması olduğunu belirtti.

Kasulidis, AB üyesi her ülkenin kendisine düşeni yapması ayrıca AB kurumlarının kararlarının hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

Türkiye’nin, mülteci konusunu ele almak için AB’den daha fazla yardım istemesine ilişkin bir soru üzerine, Kasulidis, uluslararası koruma hakkına sahip olmayan en azından ekonomik gerekçelerle, ülkesini gönüllü olarak terk eden “ekonomik göçmenlerin”, Türkiye’ye geri gitmesinin gerekeceğini söyledi.

Kasulidis, bugün, mültecilerin, yüzde 50’sinin, Suriye’den olmadığını, ucuz uçuşlarla Türkiye’ye uçmak için kolay yol bulan ardından Yunanistan’dan geçerek Almanya veya başka bir yere gitmek isteyen “ekonomik göçmenler” olduğunun anlaşılmakta olduğunu belirtti.

Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Igor Crnadak’ın, ise açıklamasında mülteci konusunun ortaklaşa  bir şekilde ele alınması gerektiğini vurguladı.

Simerini gazetesi Kasulidis ile Crnadak arasındaki görüşmede Kıbrıs sorununun da ele alındığını belirtti.

Politis gazetesi, Kasulidis ile Crnadak’ın dün ayrıca turizm alanında ve Bosna Hersek’te Güney Kıbrıs konsolosluğu açılması için anlaşma imzaladığını yazdı.