Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis’in, New York’ta, Kahire’de yapılacak olan Güney Kıbrıs-Mısır-Yunanistan işbirliğine yönelik üçlü zirve için temaslarda bulunduğu belirtildi.

Fileleftheros gazetesi, Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis’in, New York’taki, Mısırı Daimi Temsilciliğinde, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocas ve Mısır Dışişleri Bakanı Sameh Shoukri ile bir araya geldiğini yazdı.

Habere göre, Kasulidis, görüşme sonrasında, yaptığı açıklamada, Güney Kıbrıs, Yunanistan ve Mısır arasındaki üçlü işbirliği fikrinin yine iki yıl önce New York’taki Mısır Daimi Temsilciliği’nde başladığını anımsattı.

Bu görüşmenin, Kahire’de yapılacak olan üçlü zirve ışığında gerçekleştirildiğini belirten Kasulidis, Atina’daki zirvede üzerinde anlaşmaya varılan somut eylemler ve programlar da dahil olmak üzere üçlü zirvenin ele alacağı konularda her şeyin iyi gittiğini görme fırsatının kendilerine verildiğini belirtti.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocas ise açıklamasında üzerinde anlaşmaya varılan noktalar ile Kahire’de 11 Ekim’de yapılacak zirveye kadar bunların hayata geçirilmesi yöntemleri konusunda görüş alış verişinde bulunduklarını söyledi.

Kocas, görüşmede bölgedeki gelişmelere de değindiklerini belirtti.