Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis, Kıbrıs sorununa çözüm bulunabileceğine inandığını ve tarafların ilk kez, daha önceden görüşülmemiş konularda da, bu kadar çok ilerlediklerini açıkladı.

Alithia gazetesi, Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis’le gerçekleştirdiği söyleşiye “çözüm planı iki liderin planı olacak” başlığı altında yer verdi.

Kasulidis, şu anki müzakerelerin bugüne kadarkilerden farklı olduğunu, Kıbrıslılara ait olduğunu ve daha önce olduğu gibi dıştan empoze bir anlaşma olmayacağını belirtti.

Yönetim, ekonomi ve AB konularında ilk kez ilerleme sağlandığını, çok zor bir konu olan mülkiyet başlığına geçilmesinin de, önceki süreçlerden daha fazla ilerlendiğinin göstergesi olduğunu kaydeden Kasulidis, “Mülkiyet, toprak ve garantiler konularındaki bazı zorlu konuların çözülmesi durumunda çözüme yaklaşıldığının söylenebileceğini” ifade etti.

Kasulidis, Türkiye’nin Kıbrıs sorununun çözümünü istediği yönünde mesajlar verdiğini, ancak bunun gerçekliğinin müzakere masasında ve de özellikle güvenlik konusu görüşüldüğünde ortaya çıkacağını iddia ederken, AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu’nun, Türkiye’nin garantiler konusunu görüşmeye açık olduğu şeklindeki tespitine de katıldığını vurguladı.