Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova’nın, “bazı Batı ülkelerinin, Kıbrıs sorununun çözümü müzakerelerini yoğunlaştırma ve her ne pahasına olursa olsun,  en kısa sürede sorunun çözümünü empoze etme yönünde ısrarlı çabaları olduğuna” dair iddialara, Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis’ten yanıt geldi.

Alithia gazetesi, Kasulidis’in dün, bir radyo programına yaptığı açıklamada, Güney Kıbrıs’ın hiçbir ülkeden, müzakerelerle ilgili baskı görmediğini söylediğini yazdı.

Gazete, Kasulidis’in, Zaharova’nın açıklamasını “diplomatik bir dille yanıtlayarak”, 2016 yılında çözüm bağlamındaki bazı açıklamaların ve bazı kişilerin “sabırsızlıklarının”, Moskova’ya “çözümle ilgili baskı olduğu” şeklinde yansımış olabileceğini söylediğini kaydetti.

Kasulidis, Rusya Dışişleri Bakanlığı’nın bu açıklamasında faydalı olan şeyin, çözüm müzakerelerine yapılacak olası baskılardan kaçınılmasına dair verilen mesaj olduğunu belirtti.

PARTİLER MEMNUN

Gazete devamla, EDEK, Vatandaşlar İttifakı, Dayanışma Hareketi, Ekologlar-Vatandaşlar İşbirliği ve ELAM’ın, Zaharova’nın bu açıklamasını olumlu değerlendirdiklerini yazdı.

Habere göre partiler, genel olarak, açıklamaların doğru yönde yapıldığını ve çözüm için baskı yapılmaması gerektiği konusunda hemfikir olduklarını belirttiler.