Fileleftheros’un haberine göre Kasulidis ve Kocas, heyetleriyle birlikte Kıbrıs sorunu, müzakerelerin yeniden başlaması, enerji, Yunanistan ile Güney Kıbrıs’ın Mısır ve İsrail’le üçlü ittifakları konularını masaya yatıracak.

Bakanların baş başa görüşmesinin ardından heyetlerin de dahil olacağı görüşmenin ardından Kasulidis ve Kocas ortak basın toplantısı düzenleyecek. Kasulidis’in Atina ziyareti çerçevesinde, görev yeri Atina olup Güney Kıbrıs’a da akredite büyükelçilerle de bir araya gelerek Kıbrıs sorunundaki gelişmeleri aktaracağı kaydedildi.

“İNGİLTERE İLE AYNI TEKNEDEYİZ”

Öte yandan Simerini “Yoannis Kasulidis Bizi İngilizlerle Yol Arkadaşı Görüyor... Kıbrıs-İngiltere Aynı Teknede” başlıklı haberinde Kasulidis’in, İngiltere Kraliçesi Elisabeth’in doğum günü nedeniyle İngiliz Yüksek Komiserliği’nin Çarşamba günü verdiği davette “İngiltere, Kıbrıs müzakerelerinin yeniden başlaması ve sonuç alıcı şekilde tamamlanması çabasında özel bir ağırlığa sahiptir” dediğini yazdı.

Habere göre konuşmasında Güney Kıbrıs ile İngiltere arasındaki ikili ve bölgesel işbirliğine de değinen Kasulidis “İngiliz üsleriyle tamamlayıcılık temelindeki eşgüdümümüz büyük öneme sahiptir. Aynı teknedeyiz” dedi.