Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis’in, Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker’e, Avrupa Komisyonu Genişleme Genel Müdürlüğü yetki ve sorumluluğunda bulunan Kıbrıslı Türk Masası’nın (Task Force), AB’nin Bölgesel Politika Müdürlüğü’ne bağlanması kararından dolayı teşekkürlerini sunduğu belirtildi.

Alithia gazetesine göre, Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis, bu açıklamayı dün düzenlediği basın toplantısı çerçevesinde yaptı. Kasulidis açıklamasında “Task Force”un Kıbrıs Türk toplumun çıkarlarına hizmet ettiğini belirtti.

Kasulidis ayrıca İslam İşbirliği Örgütü kararında veya sonuç bildirgesinde KKTC’ye ilişkin ifadenin yer almamasına katkı koyan Mısır ile diğer ülkelere de teşekkür etti.

IŞİD KONUSU

Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis, Türkiye’nin, maddi açıdan destekleyerek ve ekipman sağlayarak, IŞİD’i, bir “canavara” dönüştürdüğünü ileri sürdü.

Kasulidis, sözlerinin devamında, uluslararası toplumun, IŞİD’e karşı mücadeleye yol açmayan Türkiye’nin ortaya koyduğu koşul ve talep tuzağına düşmemesi temennisinde de bulundu.

Bölgedeki istikrar açısından başkaları tarafından önemli olarak addedilen Türkiye’nin, Mısır’ın Gazze’deki ateşkes anlaşmasının sağlanmasına ilişkin çabalarını zayıflatan  ülke olduğunu iddia eden Kasulidis,  Lübnan’daki gelişmelere ilişkin endişelerini de dile getirdi.