AB Komisyonu Başkan Yardımcısı ve İstihdam, Büyüme, Yatırım ve Rekabetçilikten Sorumlu AB Komiseri Jyrki Katainen’in Güney Kıbrıs temaslarına dün başladığı belirtildi.

Politis gazetesi ekonomi eki, Avrupa Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker’in Güney Kıbrıs’a gelen AB Komisyonu Başkan Yardımcısı ve AB Komiseri Jyrki Katainen’in, temaslarında, AB yetkilisi olarak değil daha çok bir politikacı olarak sahneye çıktığını yazdı.

Habere göre, 315 milyar Euro değerindeki Avrupa ile ilgili Yatırım Planı’nın ileriye götürülmesi için gelen Katainen dün Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Meclis Başkanı Yanankis Omiru ve  Maliye Bakanı Haris Yeorgiadis ile bir araya geldi. Katainen, temasları çerçevesinde Rum Meclisi Avrupa Konuları Komitesi’nin özel oturumuna katıldı.

Katainen, düzenlediği basın toplantısında, içte yaşanan siyasi anlaşmazlıklara karşın Güney Kıbrıs’ın son iki yıllık testin ardından, olumlu bir görüntü verdiğinden bahsetti.

Güney Kıbrıs ekonomisi için yapılan çalışmanın meyve verdiğini, bu durumun da güvenin yeniden kazanılmasına yol açtığını ifade eden Katainen, bu imajın, ülkeyi cazip bir yatırım yeri haline getireceğini ifade etti.

Katainen, ekonomiye ilişkin mevcut sürecin, dış unsurlardan etkilenmemesi için devam etmesi gerektiğine dikkat çekti.

Özelleştirme konusuna da değinen Katainen, bunun, ülke (Güney Kıbrıs) ekonomisine, orta ve uzun vadede,  yardımcı olacak bir konu olduğunu söyledi.