AKEL’in, “Dromolaksia” (Mormenekşe) skandalında adı geçen Milletvekili Nikos Katsuridis’in partiden süresiz olarak uzaklaştırılması kararı aldığı bildirildi.

Fileleftheros gazetesi, AKEL Merkez Komitesi’nin dünkü toplantısında, Mormenekşe skandalıyla ilgili parti denetim komitesinin hazırladığı raporun görüşüldüğünü yazdı.

Komitenin, Katsuridis’e partiden süresiz olarak uzaklaştırma cezası verilmesi kararı aldığını kaydeden gazete, ancak toplantı sonrasında yapılan açıklamada, Katsuridis’le ilgili alınan karardan hiç söz edilmediğini, sadece bazı üyelerin ihmal, sorumluluk ve hatalarının saptandığına değinildiğini belirtti.

Gazete, Katsuridis’le ilgili kararın, önümüzdeki süre içerisinde parti gruplarına aktarılacağını kaydetti.

Öte yandan Simerini gazetesi, partiden süresiz olarak uzaklaştırma kararıyla Katsuridis’in gerekli görüldüğünde partiye geri dönmesi perspektifinin açık bırakıldığını, çünkü bu kararın ihraç anlamına gelmediğini yazdı.

Öte yandan Politis gazetesi, edindiği bilgilere göre, Katsuridis’in toplantı başlamadan önce partiye, Merkez Komite’den istifa ettiğine dair bir mektup gönderdiğini yazdı.