Derviş Ali Kavazoğlu ve Kostas Mişaulis’in, öldürülüşlerinin 51’inci yıl dönümünde, dün, Güney Lefkoşa ve Dali’de düzenlenen etkinliklerle anıldığı belirtildi.

Haravgi gazetesi Kavazoğlu ve Mişaulis’in anılması etkinliklerine yüzlerce kişinin, Kıbrıslı Türklerin ve Kıbrıslı Rumların katıldığını yazdı.

Habere göre AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, etkinlik çerçevesinde yaptığı konuşmada, ülkenin ve halkın yeniden birleşmesinin bir halkın, borcu ve adağı olduğunu ifade etti.

Kavazoğlu ve Mişaulis’in kişiliklerine ve vizyonuna da övgülerde bulunan Kiprianu, AKEL için Kıbrıs sorununun çözümünün, “işgal” veya herhangi bir üçüncüyle değil Kıbrıslı Türk vatandaşlarla onurlu bir uzlaşma sağlanması anlamına geldiğini belirtti.

Gazete, DEV-İŞ Başkanı Hasan Felek’in de etkinliğe katılarak konuşma yaptığı yazdı.

Habere göre Felek konuşmasında, amacın, siyasi eşitlik temelinde,  tek egemenlik, tek vatandaşlık ve tek uluslararası kimlikle, birleşik federal bir Kıbrıs olduğunu ifade etti.

Felek, Kavazoğlu ve Mişaulis’in anısının, mücadelelerinde yaşayacağını belirtirken, faşizme karşı savaşarak yaşamlarını yitiren Kavazoğlu ve Mişaulis’i saygı ile andıklarını söyledi.