Avrupa Konseyi’nin bütçesinde tasarruf sağlanması amacıyla Kayıp Şahıslar Komitesi ve kültürel mirasın korunması bütçelerinden toplam 1 milyon Euro kesintiye gittiği bildirildi.

Fileleftheros gazetesi, Avrupa Komisyonu’nun hazırladığı ve Avrupa Parlamentosu tarafından onaylanan 2015 bütçesi (Politis'te ise 2016 bütçesi yazıyor) çerçevesinde yapılan kesintilerin Kıbrıs’taki kayıpların bulunması ve kültürel mirasın korunması çalışmalarını etkileyeceğini yazdı.

Gazete, Kayıp Şahıslar Komitesi için öngörülen ödenekten 600 bin ve kültürel mirasın korunması için öngörülen ödenekten ise 400 bin Euro olmak üzere toplam bir milyon Euro kesinti yapıldığını belirtirken AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu’nun dün Kayıp Şahıslar Komitesi’nin laboratuarını ziyaret ederek konuya ilişkin açıklamada bulunduğunu aktardı.

Habere göre Kiprianu, 600 bin Euroluk kesintinin Kayıp Şahıslar Komitesi’nin çalışmalarını geciktireceği ve personel azaltılmasına gidilmesine sebep olabileceğini belirterek kesininin engellenmesi konusunda önceden önlem almayan Rum hükümetini eleştirdi.

Kiprianu, Rum hükümetinin bu miktarı kendi bütçesinden karşılaması gerektiğini belirtti.

Komitenin Kıbrıslı Rum Üyesi Nestoras Nestoros ise konuya ilişkin açıklamasında, 600 bin Euronun bulunması konusunu Rum Başkanlık Sarayına ilettiğini, çözüm bulunamaması halinde personel azaltma yoluna gideceklerini ifade etti.