AB’nin 2016 bütçesinde kesintiye gitmesiyle birlikte Kayıp Şahıslar Komitesi’ne verilen ödenekte yaşanan kesintinin Rum hükümetince karşılanacağı iddia edildi.

Politis gazetesi “Ödenek Ararken – Hükümet Kesintiler Sonrasında Kayıp Şahıslar Komitesi’nin İhtiyaçlarını Karşılayacak” başlıkları altında verdiği haberinde, Kayıp Şahıslar Komitesi’nin AB’nin 2016 yılı için öngörülen bütçeden kesintiye gitmesinin ardından doğacak muhtemel açığının Rum hükümetince karşılanacağını yazdı.

Gazete, konunun dün toplanan Rum Meclisi Göçmenler Komitesi’nde ele alındığını belirterek Rum Başkanlığı İnsani Konular Komiseri Fotis Fotiu’nun, Dışişleri ve Maliye Bakanlıklarıyla işbirliği yaparak, gerek duyulması halinde Komitenin eksik ödeneğini karışlama sözü verdiğini aktardı.

Kayıp Şahıslar Komitesi Kıbrıslı Rum Üyesi Nestoras Nestoros ise yaptığı konuşmada, yapılan kazılarda kemiklerin bütün iskelet halinde değil belli kısımlarıyla bulunmasının, kemiklerin kimlere ait olduğunun analiz edilmesi işleminin sayısını ve dolayısıyla maliyetini arttırdığını belirtti.

Gazete, Kültürel Miras Komitesi’nin ödeneğinin de kesintiden etkilendiğini ancak dünkü toplantıda bu komitenin de destekleneceği yönünde net bilgi ortaya konmadığını vurguladı.