Rum Yönetimi’nin, kayıplar konusunda bilgilere ve olası gömü yerlerine ulaşmak için yeni unsurları belirlemeye çalıştığı belirtildi.

Fileleftheros gazetesi Rum Yönetimi’nin, kayıplarla ilgili materyalleri incelemek, ortaya çıkarmak ve kayıpların belirlenmesi sürecine yardımcı olmak için bir grup kurmaya karar verdiğini yazdı.

Gazete, grupta yer alacak kişilerin, yeni verilere ulaşılması ihtimali bulunan kitapları, yayınları ve diğer kaynakları inceleyeceğini belirtti.

Bu çabaya devlet birimlerinin dahil olacağını ayrıca RMMO arşivindeki bilgilere bağlı olarak RMMO Komutanlığı’yla da işbirliği yapılacağını belirten gazete söz konusu grubun ayrıca, 1974 olaylarını kapsayan yabancı basını, Türk ordusu subayları tarafından yazılan kitapları da inceleyeceğini yazdı.

Gazete devlet birimlerinde, Türkçe yazılmış olan ve çevrilmesi gereken bir çok kitabın bulunduğunu yazarken, Kızıl Haç’tan da yardım isteneceğini belirtti.

Habere göre, grup, kayıp mezarlarının bulunduğu yeni alanları tespit etmek için,  tüm materyalleri inceleyerek mevcut unsurlar ve bilgilerle kıyaslayacak.