Kayıpların gömülü olduğu yerlerle ilgili yeni bilgiye sahip tanıklıkların değerlendirilmesine başlanacağı haber verildi.

Alithia gazetesi, Kayıp Şahıslar Komitesi’nin, kayıpların akıbetleriyle ilgili bilgiler verilmesi için büyük bir çaba gösterdiğini yazdı. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in de kayıpların gömülü olduğu yerlerle ilgili bilgilere sahip olanların bunları paylaşması yönünde ortak çağrıda bulunarak, katkıda bulunmaya çalıştığı bildirildi.

Yeni tanıklıkların değerlendirilmesine yarından itibaren başlanacağını yazan gazete, değerlendirmenin hiç de kolay olmadığını, zira verilen bilgilerin karşılaştırmalarının yapılacağını kaydetti.

Birçok kalıntının bulunduğu mezarlara ilişkin daha iyi bir tanıklığın olmasının zor olduğunu aktaran gazete, olayları yakından yaşayan neslin artık ilerlemiş yaşlarda olduğunu ve konuşmalarının zor olduğunu belirtti.

Bilgi sahibi olup hayatını kaybedenlerin sayısının da çok olduğunu yazan gazete, bunun yanı sıra bilgi sahibi olup, bunu genç nesillere aktaranların olduğunu ancak kesin gömü noktanın bilinmediğini kaydetti.

Gazete bazı bilgiler hatırlayıp süreç içerisine girmek istemeyenlerin de olduğunu belirtti.

Rum Meclisi Göçmenler Komitesi’nin de bu hafta içerisinde toplanıp, kayıplar konusunu görüşeceği kaydedildi.