Güney Kıbrıs’ta kimlikleri tespit edilen kayıpların defin masrafları konusunda net bir uygulamanın olmadığından söz ediliyor.

Politis gazetesi “Kaybı Borçlandırdılar” başlığıyla verdiği haberinde, Rum Meclisi Göçmenler Komitesi’de kayıplara defin sırasında eşit yaklaşımlar sergilenmesi konusunun ele alındığını yazdı.

Definle ilgili masrafların kaybın ailesi tarafından karşılanıp karşılanmayacağının her mezarlığın yetkili biriminin iradesine bağlı olduğunu kaydeden gazete, konuyla ilgili bir örnek vererek, Başpiskoposluğa bağlı kiliselerden birinin, kayıp ailesinden mezarlık hakları için 100 Euro ve mezar yeri için de 1.000 Euro istediğini aktardı.

Habere göre Komite toplantısında hazır bulunan İnsani Konular ve Dış Rumlardan Sorumlu Başkanlık Komiseri Fotis Fotiu, Rum Başpiskoposla yaptığı görüşmede, defin masraflarının Başpiskoposluk ya da Metropolitlikler tarafından karşılanması isteğinde bulunduğunu hatırlattı. Fotiu, belediyeler ve muhtarlıklara da, kayıplar için definlerin bedava olması çağrısında bulundu.

Haberde Fotiu’nun, kayıplarla ilgili müze oluşturma yönünde çalışmalar yaptığı da belirtildi.