Haravgi gazetesinin Rum Haber Ajansı’na (KİPE) dayandırdığı habere göre, İrlanda Savunma Bakanı Paul Kehoe, İrlanda’da son 20 yılda barışın var olmasından dolayı şanslı olduklarını, bunun nedenini, gerek Kuzey İrlanda, gerekse İrlanda Cumhuriyeti’ndeki siyasi liderlik gibi halkın bu sürece dahil olması olduğunu belirtti.

Keheo, Kıbrıs’ın yeniden birleştirilmesi çabasında, kaçınılması gereken engel ve sorunlara ilişkin bir soru üzerine, güveninin, göz önünde bulundurulması gereken “bir faktör numarası”  olduğuna dikkati çekti. 

Paul Kehoe, zaten gelişim halinde olan bir barış sürecinde, barışın inşa edilmesindeki bir sonraki adımın, her iki taraftaki tüm siyasi partiler arasında çok önemli ilişkinin devam ettirilmesi olduğunu ifade etti. 

Barış sürecinde, güvenin inşa edilmesindeki rol konusundaki bir soru üzerine ise Kehoe, güvenin önemli bir unsur olduğuna işaret ederek, her iki tarafta da, bir yere varma isteğinin bulunduğuna inandığını ve bunun da sürecin başlamasında önemli bir unsur olduğunu söyledi.