Kıbrıs Bankası CEO’su John Hourigan, Güney Kıbrıs’taki kemer sıkma politikasının olması gerektiği kadar sürdüğünü, öte yandan ipotekli malların toplu bir şekilde açık artırmayla satışını gerçekleştirme gibi bir niyetleri olmadığını söyledi.

Hourigan, Simerini gazetesinde yer alan demecinde, korunmasız borçluların ipotekli evlerinin toplu bir şekilde açık artırmayla satışını gerçekleştirmek gibi bir niyetleri olmadığı gibi, bu seçeneğin, diğerlerinin haricinde, ekonomik açıdan cezp edici olmadığını söyledi.

İpotekli malların açık artırmayla satılmasına ilişkin olarak beklemede bulunan yasanın, kısa zaman içerisinde Meclis tarafından onaylanacağını ve ortadaki belirsizliğin de sona ereceğini dile getiren Hourigan, Kıbrıs Bankası’nın iyileştirilmesinin ise tüm hızıyla devam ettiğini ifade etti.

Bugüne kadar çok şey başardıklarını, ancak işin tamamlandığını söyleyebilmeleri için, daha yapacak çok şey olduğunu ifade eden Hourigan, Kıbrıs Bankası yönetiminin, müşterilerinin güvenini geri kazanmaya tam anlamıyla bağlı olduğunu söyledi.

Ekibi ve kendisinin, müşteriler, yatırımcılar ve genel olarak toplumun güvenini geri kazanmak için çabalamayı sürdüreceğini yineleyen Hourigan, Rum ekonomisine hizmet edebilmesi için, bankanın daha fazla güçlenmesine yönelik çalışmayı sürdüreceklerini belirtti.

Rum kesimindeki kemer sıkma politikalarının, olması gerektiği kadar sürdüğünü de dile getiren Hourigan, şu an refah ve kalkınma için düşünmeye başlamalarının vaktinin geldiğinin sözlerine ekledi.