Kıbrıslı Türklerin, geçtiğimiz Salı akşamı GSP stadyumunda, Rum Milli Futbol Takımı ile Belçika arasında oynanan maçı stadın ayrı bir bölümünden izlediği ve AKEL’in de bu duruma tepki gösterdiği haber verildi.

Rum yetkili makamlarının, Kıbrıslı Türklerin geriye kalan taraftarlarla birlikte oturmasına müsaade etmediğini yazan Haravgi gazetesi, AKEL Basın Sözcüsü Stefanos Stefanu’nun, AKEL’in Kıbrıslı Türklerin maça gitmesinden memnuniyet duyduğunu, buna paralel olarak Rum yetkili makamlarının Kıbrıslı Türkleri ayrı bir noktaya yerleştirmesini ise talihsiz bir karar olarak addettiğini belirtti.

Gazeteye göre bunun olumsuz mesajlar göndermekte olduğunu savunan Stefanu, Kıbrıslı Türklerle Kıbrıslı Rumların maçı birlikte izlemesi için gerekli düzenlemelerin yapılmış olması gerektiğini ifade etti.

Öte yandan, Rum yetkili makamlarını bu kararı almaya iten sebeplerle ilgili herhangi bir tepki ortaya çıkmadığını yazan gazete, Rum polisinden edinilen bilgilerin, alana giren milliyetçi ve aşırı unsurların Kıbrıslı Türkler aleyhinde olay çıkarma ihtimalinden korkulduğu için bu ayrımın yapıldığı yönünde olduğunu ekledi.