1974 darbesi sırasında Rum Başkanlığındaki çatışmalarda yer alan seferilerin komutanı olan Takis Çangaris’in, Rum Meclisi Kıbrıs Dosyası Komitesi’ni, gerçekleri yansıtmamakla eleştirdiği belirtildi.

Politis gazetesi, darbe sırasında komutan olan Takis Çangaris’in kendisi ve o gün çatışmalarda yer alan seferiler adına, Kıbrıs Dosyası Komitesi’ne yönelik mektubunda, darbe sırasında Rum Başkanlığında, III.Makarios’un kurtarılması ve kaçırılmasına ilişkin olaylara yönelik tarihi gerçeklerin maksatlı olarak gizlendiğini ifade ettiğini yazdı.

Habere göre, Rum Meclisi Kıbrıs Dosyası Komitesi Başkanı Marinos Sizopulos ise mektuba yönelik cevabında, komitenin çalışmalarını tamamlamasından beş yıl sonra böyle bir mektubun gönderilmesinin kendilerini şaşırttığını, Çangaris’in ayrıca ifade vermek için Komite çalışmalarına çağrıldığını ancak toplantılara gelmediğini de söyledi.

Çangaris mektubunda ayrıca kendisine bağlı askerlerin, Rum Başkanlığının işgal edilmesinde yer alan darbecilere karşı saldırdığını belirtti.