Politis gazetesi Kıbrıs Bankası’nın; Uniastrum Bankası’nın yüzde 80’ini, “Uniastrum Leasing”in yüzde 80’ini ve Rusya’daki bazı kredi açılımlarını “Bank Regional Credit”in ana hissedarı Artem Avetisyan ve şirketlerine satarak Rusya sermayesini kapattığını yazdı.

Kıbrıs Bankası’nın Uniastrum’u 2008 yılında satın aldığını hatırlatan gazete, bunun sorunlu bir yatırım olduğunu ve beklenen gelirin elde edilmediğini belirtti.

İKİ “MALL” SATILDI

Politis gazetesi bir başka haberinde Güney Kıbrıs’taki Siakolas Grup bünyesindeki iki büyük alışveriş merkezinin (Mall) 193 milyon 740 bin Euro’ya Güney Afrikalı Atterbury Grubu’na satıldığını duyurdu.

Güvenilir kaynaklara göre, anlaşmanın tamamlandığını ve paranın ödendiğini kaydeden gazete, Atterbury’nin anlaşmaya göre Lefkoşa Rum kesimindeki Mall Of Cyprus, IKEA binası, Annex 3, Annex 4 ve The Mall of Engomi’nin sahibi olduğunu yazdı. 

Konuyla ilgili resmi açıklamanın önümüzdeki hafta yapılacağını kaydeden gazete, söz konusu satış işlemiyle, bazı mali sıkıntılarla karlı karşıya olan Siakolas Grubun derin bir nefes almış olacağını da belirtti.