Simerini gazetesi Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis liderliğindeki toplantıya Kıbrıs Havayolları Yönetim Kurulu üyeleri, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Marios Dimitriadis, Rum Başkanlık Müsteşarı Konstantinos Petridis ve Sayıştay Rea Yeorgiu’nun katıldığını yazdı.

Yönetim Kurulu’nun Hükümetin havayollarını kapatma karar almasıyla ilgili olarak Rum yetkili birimlerine eleştirel bir mektup gönderdiğini anımsatan gazete, Anastasiadis’in dünkü açıklamalarında “Hiçbir ciddi Hükümet, bir şirketin yaşayabileceğini gördüğünde onu kapatmak istemez. Hükümet işsizlikte artış olmasını istemiyor” dediğini aktardı.

BRÜKSEL’DEN MESAJ

Gazete haberinde Başkanlıktan edinilen bilgilere göre Avrupa Rekabet Komisyonu’nun Kıbrıs Havayollarının kurtarılması için Hükümete iki önkoşul koyduğunu yazdı.

Bunların şirketin yeniden yapılanma planının tamamlanması ve stratejik yatırımcı bulunması olduğunu belirten gazete, planın hayata geçirilmesi gereken son aşamasının personel sayısının 320 kadar azaltılması olduğunu belirtti.

RYANAIR VE AEGEAN

Fileleftheros gazetesi Maliye Bakanı Haris Yeorgiadis’in dünkü toplantıda Kıbrıs Havayollarını satın almakla ilgilendiği söylenen Ryanair ve Aegean’ın herhangi bir ilgisinin bulunmadığını söylediğini aktardı.

Yeorgiadis’in Kıbrıs Havayollarıyla ilgili mevcut herhangi  bir gelişmenin olmadığı, çünkü Ryanair ve Aegean şirketlerinin herhangi bir ilgisinin bulunmadığını söylediğini aktaran gazete, edindiği bilgilere göre iki havayolu şirketinin resmi olarak geri çekilmediğini; Hükümetin şu anda süreci kestiğini savundu.

Şirketlerle yapılan son görüşmelerde Hükümetin bağlayıcı önerilerini sunmaları için 10 Kasım’a kadar yeni tur ihalenin şartlarını, zaman takvimini ve şirketle ilgili bazı bilgilerin yollaması konusunda uzlaşıya varıldığını, ancak düne kadar hiçbir şey yollanmadığını belirten gazete, Ryanair ve bilhassa Aegean’ın kafasında bazı şüpheler ve düşünceler olmasına karşın süreçten resmi olarak ayrıldıklarına dair bir beyanda bulunmadığını kaydetti.

TURİZM

Haravgi gazetesi haberinde Kıbrıs Havayolları’nın durumunun turizme büyük etkilerinin olacağı üzerinde durdu.

Gazete, şirketten çevrelerin, Kıbrıs Havayolları’nın Güney Kıbrıs’a uçuşlar konusunda piyasanın büyük bir bölümüne sahip olduğuna işaret ederek, şirketin durumunun turizmi de büyük oranda etkileyeceği değerlendirmesinde bulunduklarını aktardı.

ÇALIŞANLARDAN EYLEM

Gazete Başkanlıkta toplantı gerçekleştirildiği sırada Kıbrıs Havayolları çalışanlarının dışarıda eylem yaptığını yazdı.

Habere göre çalışanlar eylemde Kıbrıs Havayolları’nın kapatılmamasını istediler.