Rum Polisi ile Fransız Sahil Güvenlik teşkilatı arasında işbirliği memorandumu imzalanacağı haber verildi.

Fileleftheros, Rum Polis Genel Müdürü Zaharias Hrisostomu, Fransa’nın Güney Kıbrıs’taki Büyükelçisi Rene Troccaz ve Fransız Sahil Güvenlik Komutanı Christophe Boyer’in dün bir araya geldiği nezaket ziyaretinde Rum polisi ile Fransız Sahil Güvenliği arasındaki işbirliğini daha da güçlendirme arzusunun dile getirildiğini yazdı.

Habere göre, ziyarette konuşan Hrisostomu, Rum yönetiminin sınırlarını korumak amacyla kapsamlı bir mekanizma uygulamak için Liman ve Deniz Polisi, Hava Operasyonları Birimi ve diğer yetkili devlet birimlerini tek çatı altında toplayacak “Kıbrıs Sahil Güvenliği” kurarak Uluslararası Polis İşbirliği’nin güçlenmesine katkı koymaya çalıştığını söyledi. 

Hrisostomu, Rum polisi ile Fransız makamları arasında terör,  uluslararası örgütlü suç, insan ticareti ve mülteci alanlarındaki işbirlikleri ile çeşitli uluslar arası eğitim programları çerçevesindeki bilgi ve deneyim teatisine değindi.

Troccaz ise Güney Kıbrıs ile Fransa arasındaki bir dizi işbirliğine değinerek, bu işbirliğinin ülkesi açısından çok önemli olduğunu söyledi. Troccaz, işbirliğinin, Rum Liman ve Deniz Polisi ile Fransız Sahil Güvenliği arasında imzalanması beklenen memorandumla daha da güçleneceğine işaret etti. 

Fransız Sahil Güvenlik Komutanı Boyer de iki birim arasındaki işbirliğinden dolayı Rum Liman ve Deniz Polisi Komutanı Yannakis Yeorgiu’ya şahsen  teşekkür etti.