Rum başkanlık seçimlerinde, seçmenlerin oy verecekleri adayı seçme kriterlerinin başında Kıbrıs sorunu değil, ekonomiyle ilgili konuların geldiği belirtildi.

Politis gazetesi Noverna şirketine yaptırdığı anketin ikinci kısmına bugünkü sayısında yer verdi.

Gazete, başkanlığa seçilecek kişiyle Kıbrıs sorununda bir değişikliğin olup olmayacağının sorulması üzerine, ankete katılanların yüzde 49’unun bir değişiklik olmayacağı yönünde görüş ortaya koyduğunu aktaran gazete, yüzde 39’un da seçilecek kişinin kim olacağının önemli olduğu cevabı verdiğini yazdı. 

Ekonomi konularında ise ankete katılanların yüzde 63’ünün seçilecek kişiye göre bir değişiklik olacağı görüşünü dile getirdiğini yazan gazete, işsizlikle mücadelede ise yüzde 54’ün, seçilecek kişinin kim olacağının önemli olduğu görüşünde olduğunu kaydetti.

Kıbrıs sorununda ise Crans Montana’nın ardından bir şeylerin değişip değişmediğinin sorulması üzerine yüzde 50, pozisyonlarının aynı kalması gerektiği yönünde görüş ortaya koydu. Yüzde 27’nin pozisyonlarının daha kötü, yüzde 10’un da daha iyi olduğu yönünde görüş ortaya koyduğunu aktaran gazete, yüzde 44’ün görüşmeler zemininde değişiklik yapılması, yüzde 35’in ise kaldığı yerden devam etmesi isteği dile getirdiklerini aktardı.