Rum Polis Genel Müdürü Zaharias Hrisostomu, Güney Kıbrıs’ın terörist saldırıların hedefinde olduğuna dair herhangi bir bilgi ve göstergenin bulunmadığını ifade etti.

Politis gazetesi ve diğer gazetelere göre, Rum Polis Genel Müdürü Zaharias Hrisostomu, Güney Kıbrıs’ın, terörist saldırıların hedefinde olduğuna dair herhangi bir belirti olmamasına karşın Paris’teki saldırının ardından oluşan durum nedeniyle yoğun güvenlik önlemlerinin alındığını belirtti.

Hrisostomu, önlemlerin tedbir amaçlı olduğunu söylerken, polisin yabancı birimlerle, bilgi alış verişinde bulunarak sürekli temas halinde olduğunu ifade etti.

İngiliz Üslerinin, Lübnan’dan gemiyle gelen sığınmacılar içerisinde yer alan şüpheli olarak addettiği 5 kişi hakkında bilgi istediğine ilişkin bilgileri teyit etmekten ve yalanlamaktan kaçınan Hrisostomu gerekenlerin yapılmakta olduğunu söylemekle yetindi.

Gazete, alınan tedbirler neticesinde, ticari merkezler, Güney Lefkoşa’nın sular içi bölgesindeki kaldırımlarda silahlı polislerin bulunduğunu yazdı.

Olağanüstü tedbirlerin bitiş tarihinin bulunmadığını, gerektiği kadar süreceğini yazan gazete, havalimanlarında da yoğun tedbirlerin alındığını belirtti.

Alithia gazetesi, alınan tedbirler çerçevesinde sınır kapılarındaki kontrollerin de yoğunlaştırılmasına karar verildiğini yazdı.