Haravgi gazetesi özel bir niteliğe sahip olacak platformun Rusya tarafının girişimiyle hayata geçirilmesine karar verildiğini yazdı.

Gazete, amacın, AB’nin Moskova’ya uyguladığı yaptırımları ve Rus hükümetinin buna ambargoyla yanıt vermesi neticesinde oluşan zorlukların aşılması için alternatif çözüm yaratılması olduğunu belirtti.

Bununla beraber Rum Tarım Bakanlığı’nın Rus işadamlarına sunmak üzere Kıbrıslı Rum işadamlarıyla ilgili bilgilerin olduğu bir liste hazırlamaya başladığını kaydeden gazete, Rusların listeyi inceleyerek ilgi alanları ve faaliyetlerine göre harekete geçeceğini aktardı.

Rum Tarım Bakanı Nikos Kuyalis’in, Rus mevkidaşı Alexander Tkachev ile geçen günlerde yaptığı görüşmede, Güney Kıbrıs ile Rusya’nın tarım alanında daha iyi bir işbirliği yapabilmesi amacıyla piyasaya giriş, teknik sorumların aşılması ve deneyim alışverişi için çalışacak iki ülkeden üç kişinin yer alacağı ortak bir komite oluşturulması önerisinde bulunduğunu da aktaran gazete, Tkachev’in bu önerisine olumlu yanıt verdiğini belirtti.

RUS TURİSTLER GİDECEK YER ARIYOR

Politis gazetesi ise 140 bin Rus turistin, Rus yolcu uçağının Mısır’ın Sina Yarımadası’nda düşmesiyle oluşan jeopolitik koşulların ardından Mısır yerine gidecek yeni yerlerin arayışı içerisine girdiğine işaret ederek, Limasol’un da bu Rus turistlerden bir kısmını kendine çekmek istediği belirtti.

Habere göre, Limasol Otelciler Birliği yetkilisi Yannis Makedonas, Mısır rezervasyonlarını iptal eden 140 bin Rus turiste Güney Kıbrıs, Yunanistan ve İtalya olmak üzere üç seçecek sunulduğunu söyledi.

Güney Kıbrıs’ı seçenlerin özellikle Limasol ve Baf’a yöneldiğini belirten Makedonas,  Rum Otelciler Birliği’nin yeni gelişmeleri ele almak üzere bu hafta bir toplantı yapılacağını ifade etti.

Gazete haberinde, geçtiğimiz günlerde Limasol’da Rum Turizm Örgütü’nün girişimiyle kış döneminde daha fazla otelin açık kalması konusunda yapılabileceklerle ilgili bir istişare toplantısının yapıldığını aktardı.