Bazı Kıbrıslı Türk ve Rum siyasi partilerin başkan ve temsilcilerinin Lefkoşa’da ara bölgede yaptıkları görüşme, Rum basınında da yankı buldu.

Rum gazeteler, haberlerinde, görüşmenin yanı sıra EDEK’in önerilerine de yer verdi.

Simerini gazetesi EDEK’in ev sahipliğini yaptığı dünkü toplantıda “Kıbrıs’ta demokratik bir çözüm için temel parametreler nedir” konusunun görüşüldüğünü yazarak, partiler tarafından hazırlanan ve Slovakya’nın Güney Kıbrıs Büyükelçisi Oksana Tomova’nın okuduğu metni aktardı.

Habere göre Sizopulos görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, toplantının atmosferinin yapıcı olduğunu belirterek, kendilerinin, demokratik çözüm ilkeler çerçevesinin oluşturulması, görüşmelerin yeniden belirlenmesi, toplantılara uzmanların katılması, toplantıların ardından sonuç metninin hazırlanması gibi önerilerinin olduğunu anlattı.

Politis gazetesinin ilgili haberine göre ise Sizopulos, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Kıbrıs Türk toplumunda EDEK’le aynı ya da neredeyse aynı görüşleri paylaşan güçlerin olduğunu savunarak, bu güçlerle ilişkileri sıkılaştıracağını belirtti.

Öte yandan gazete, toplantıya katılanlara göre, Kıbrıslı Türk büyük partilerin, AKEL gibi, EDEK’in tezlerine katılmadıklarını yazdı.