JCC şirketi, Kıbrıslı Rumlar ve Kıbrıslı Türklerin 2016 yılının ilk dört ayında KKTC, Türkiye ve Güney Kıbrıs’taki kredi kartı harcamalarına ilişkin rakamları dün açıklandı.

Simerini gazetesi, Kıbrıslı Türklerin yılın ilk dört ayında Güney Kıbrıs’ta kredi kartı harcamalarının 7 buçuk milyon Euro, Kıbrıslı Rumların ise KKTC ve Türkiye’deki harcamalarının 3 milyon 300 bin Euro olduğunu iddia etti.

Gazete, JCC şirketinin dün açıkladığı verilere göre, Kıbrıslı Türklerin sadece Nisan ayında Güney Kıbrıs’ta kredi kartlarıyla yaptıkları harcamaların 2 milyon 36 bin 71 Euro’yu bulduğunu, ilk dört aylık dönem baz alındığında ise, yaklaşık 2 milyon Euroluk kısmının süpermarket alışverişleri için harcandığını yazdı.

Kıbrıslı Türkler ilk dört aylık dönemde ayrıca bir buçuk milyon Euro’luk tekstil ürünü aldı.

Gazete, Kıbrıslı Türklerin 20 bin Euro’luk “insani yardım” harcamasında bulunduklarını da iddia etti.

Kıbrıslı Rumların ise harcamalarının büyük bir kısmının Türkiye’ye seyahat ve otel konaklamalarında yapıldığını, 626 bin 823 Euro’nun uçak bileti alımında kullanıldığını aktaran gazete, otel konaklaması için ise bir milyon 130 bin 729 Euro ödendiğini belirtti.

Habere göre Kıbrıslı Rumlar, tekstil ürünleri için 312 bin 464, diğer perakende ticaret ürünleri için 274 bin 783, hizmet alımı için 95 bin 442 ve yakıt için 45 bin 688 Euro harcadılar.

Gazete, veriler ışığında, ilk dört aylık dönemde 2 bin 884 kişinin KKTC üzerinden Türkiye’ye seyahat ettiklerini, Nisan ayında yapılan seyahat sayısının 660 olduğunu da aktardı.