Arkadaşlarıyla birlikte Lefkoşa’nın Rum kesiminde APOEL taraftarlarının saldırısına uğrayan ve Kıbrıs Türk basınında isminin Can Kürşat olduğu belirtilen Kıbrıslı Türk’ün, dün Likavitu’daki polis karakoluna giderek şikayetçi olduğu haber verildi.

Politis, “Kıbrıslı Türklere Saldırı… Polisin Elinde, APOEL Taraftarları Aleyhine Şikayet Var” başlıklı haberinde adını vermeyip sadece Kıbrıslı Türk diye tarif ettiği Kürşat’ın, Pazar günü öğleden sonra Makarios Caddesi üzerinde seyir halinde olan aracının APOEL’li taraftarların saldırısına uğraması ve araçtaki diğer arkadaşlarıyla birlikte yaşadığı mağduriyet nedeniyle şikayetçi olduğunu yazdı.

Kürşat’ın, arkadaşlarıyla birlikte Ay. Napa’ya giderken Makarios Caddesi’nde trafik ışıklarında durduğu sırada final maçı için GSP stadına gitmekte olan APOEL taraftarlarının, KKTC plakalı aracı fark edip demir, levye, tekme ve yumruklarla saldırdıklarına dair ifadesinden alıntılar yapan gazete, Kürşat’a ait aracın saldırı sonrası çekilmiş hasarlı fotoğrafını yayınladı.

“RUM TOPLUMUNU LEKELEYEN DAVRANIŞLARA İLAVE...”

Araçtaki zararla ilgili “en muhafazakar değerlendirmeye göre zarar 500 Euro’nun üzerinde” görüşüne yer veren gazete “Yeni vukuat, bazı akılsızların ırkçı davranışlarını doğruluyor. Dahası Kıbrıslı Türkler şikayetlerinde saldırgan taraftarların arabanın plakasını işaret ederek Rumca olarak ‘Türktürler’ diye bağırdıklarını söylediler. Önceki günkü vukuat, bir avuç aşırı fanatiğin daha önce yaptığı ve bütün Kıbrıs Rum toplumunu lekeleyen vukuatlara ilave oldu” ifadesine yer verdi.