Avrupa Komisyonu’nun genel müdürlüklerinin müdahil olması amacıyla Avrupa Komisyonu Başkanı'nın Kıbrıs'taki BM Barış Gücü nezdindeki özel temsilcisi Van Nuffel himayesinde, dün, bir hazırlık egzersizi yapıldığı belirtildi.

Fileleftheros gazetesi, elde ettiği bilgilere atıfta bulunarak, Avrupa Komisyonu’nun, Kıbrıs Türk toplumuna AB normlarını sunması görevini üstlenecek genel müdürlüklerine bağlı, “odak noktaları” (Focal Points) olarak nitelendirilecek yetkililer atayacağını yazdı.

Tüm bu çabanın amacının olası bir çözümde Kıbrıs Türklerin AB normlarına uyumunun, herhangi bir gecikme yaşanmaksızın yoluna konulmasının olduğunu yineleyen gazete, genel müdürlüklerin, Kıbrıslı Türklerin AB normlarına uyumuna müdahil olmasının gerekli olarak değerlendirildiğini belirtti.

Haber göre, Kıbrıslı Türklerin AB normlarına uyumunun sağlanmasını üstlenecek genel müdürlük yetkilileri, Kıbrıs’a seyahat edecek ve Kıbrıs Türk toplumuyla iletişim halinde olacak.

Gazete, yine elde ettiği bilgilere dayanarak, Ada’da küçük bir AB grubunun görevlendirilmesinin de ihtimal dışı olmadığını yazdı.