Güney Kıbrıs’ta ilk kez Batı Nil (West Nile) virüsü vakası saptandığı iddia edildi.

Simerini gazetesi “Nil Virüsü Vakası Kıbrıs’ta” başlığıyla verdiği haberinde, Rum yetkili, devlet dairelerinin, Güney Kıbrıs’ta ilk kez Nil virüsü vakası saptandığından alarm halinde bulunduğunu yazdı.

Yakın zamanda Yunanistan’a seyahat eden Kıbrıslı Rum bir vatandaşta söz konusu virüse rastlandığını belirten gazete, yetkili birimlerin, “Virüsün ülkeye yerleştiğimi mi, yoksa son yıllarda önemli sayılarda vakanın görüldüğü ve ölümlerin yaşandığı komşu ülkeye seyahat sırasında virüsün bulaştığı münferit bir vakanın mı olduğu” konusunda araştırmalar yaptığını kaydetti.

Edindiği bilgilere göre Larnaka’da kalan, geçmişte sağlık sorunları yaşamış orta yaşlı bir erkeğin söz konusu olduğunu aktaran gazete, söz konusu kişinin Güney Kıbrıs’a dönüşünün ardından birkaç gün önce rahatsızlanması üzerine bir sağlık merkezine gittiğini ve yapılan tetkiklerde kendisine Nil virüsünün bulaştığının saptandığını aktardı.

Gazete yetkili dairelere konuyla ilgili bilgi verilmesi üzerine virüs eğer ülkeye geldiyse bununla mücadele için her yönde gereken girişimlerde bulunulduğunu, aynı zamanda hastaya ayrıntılı testler yapıldığını belirtti.

Haberde, Nil virüsü sivrisinekle bulaştığından, söz konusu şahsın son zamanlarda kaldığı ve ziyaret ettiği yerlerde ilaçlama yapıldığı da belirtildi.