Din İşleri Başkanı Talip Atalay, Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos, Ermeni Başpiskoposu Nareg, Maronit Başpiskoposu Yosif Sueyf ve Latin Başpiskoposu Jerzy Kraj, şiddet eylemlerinin, hiçbir inanç sisteminin çerçevesine sığdırılamayacağı konusunda ortak görüş açıkladı.

Politis gazetesinin haberine göre, 5 din adamı, ortak açıklamalarında, Ankara, Sina Yarımadası, Beyrut, Paris, Nijerya ve Mali’de meydana gelen terör saldırılarına atıfta bulunarak, “masum insanlar aleyhindeki tüm şiddet türlerini en sert şekilde” kınadı.

Gazete, Dinler Arası Diyalog Ofisi’nden yapılan bu açıklamada, 16 Kasım’da Kıbrıslı Türklere yapılan saldırılarla ilgili herhangi bir ifadeye yer verilmediğine dikkat çekti.

Habere göre, açıklamada, “Dini liderler olarak, dünyanın her yerindeki kurbanlar, aileleri, arkadaşları ve matem tutan herkes için dua ediyoruz” denildi.

Din adamları, ortak diyalogları çerçevesinde, hoşgörü, saygı ve barış içerisinde bir arada yaşama olmadan, gelecek olmayacağı mesajını verdi.