İngiliz Yüksek Komiseri Matthew Kidd, İngiltere’nin Brexit’ten ötürü, Güney Kıbrıs’la ticari ilişkilerinin etkilenmemesi için elinden gelen her şeyi yapacağını söyledi.

Fileleftheros gazetesinin ekonomi ekine verdiği demeçte, İngiliz ve Rum ekonomilerinin güçlü bağlara sahip olmayı sürdüreceklerini dile getiren Kidd, Rum kesiminin, Brexit yüzünden İngiliz ekonomisinin yok olacağı veya çökeceği gibi bir hisse kapılmaması gerektiğini ifade etti.

Gazeteye göre Kidd, iki ülke arasında var olan iyi düzeydeki ikili ilişkilerin ve güçlü bağların, iki ülkenin AB’ye katılmasından önce de var olduğunu da kaydetti.

İngiltere’nin güçlü olduğunu, çünkü AB içerisinde kalmak için dizayn edilmediğini, ancak buna güçlü bir şekilde katıldığını dile getiren Kidd, buna paralel olarak Güney Kıbrıs’ın, Malta veya Lüksemburg gibi diğer rekabet edilebilir ülkelerle ilgili fırsatları nasıl yakalayacağını görmesi gerektiğini ifade etti.

Güney Kıbrıs’ın ekonomik açıdan daha cazip bir hale gelmek için yollar bulması gerektiğini belirten Kidd, Güney Kıbrıs’ın, AB ekonomisinin daha liberal olması için çabalaması gerektiğini de sözlerine ekledi.