Güney Kıbrıs’ın iki büyük siyasi partisi olan AKEL ve DİSİ Genel Başkanları Andros Kiprianu ve Averof  Nefoitu arasında dün Kıbrıs sorunu ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in tutumuna ilişkin yeni bir tartışma başladı.

Simerini ve diğer gazeteler, AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu’nun dün bir etkinlikte yaptığı konuşmada, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’i “Kıbrıs sorununun çözümü sürecini geciktirmekle” suçladığını yazdılar.

Habere göre Kiprianu, Anastasiadis’in seçim öncesi dönemde olunması sebebiyle bir yandan Kıbrıs sorununu yıl sonuna kadar çözeceğini söylemekte olduğunu ancak diğer yandan da askerlerin ve yakınlarının oylarını almak amacıyla, Kasım ayında profesyonel asker alımına gideceğini duyurduğunu açıkladı.

Kiprianu, Anastasiadis’in 2013 yılı Mayıs ayından 2014 Şubat ayına kadarki dönemdeki tutumunun olayları durağanlığa hatta gerilemeye sürüklediğini vurguladı.

Öte yandan DİSİ Başkanı Averof  Neofitu, AKEL’in Anastasiadis’in müzakereleri geciktirdiği şeklindeki suçlamasını reddederek, Anastasiadis’in tüm zorluklara karşın çözüm için her türlü çabayı gösterdiğini öne sürdü.