AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu’nun, Berlin’de gerçekleştirdiği temasların sonuçlarından memnun olduğu belirtildi.

Politis gazetesi, AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu’nun bu konuda yapmış olduğu açıklamalarına yer verdi.

Habere göre, Kiprianu, Almanya’da, Sosyal Demokrat Parti, Yeşiller ve Sol Parti ile gerçekleştirdiği temaslar sırasında Kıbrıs sorununa ilişkin olumlu mesajlar aldığını belirtti.

Kiprianu, muhataplarının, Kıbrıs Rum tarafının, güvenlik gibi,  Kıbrıs sorununun önemli boyutlarındaki görüşlerini kabul ettiğini ayrıca Kıbrıs’ın en kısa zamanda yeniden birleşmesine ilgi gösterdiğini ifade etti.

Habere göre Kiprianu, Almanya Sosyal Demokrat (SPD) Dış Politika Sözcüsü Niels Annen, Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir ile Sol Parti yetkilileriyle bir araya geldi.

Kiprianu, bu temaslardan aldığı mesajların çok olumlu olduğunu, bir araya geldiği muhataplarının, çözüm olması perspektifine oldukça ilgi gösterdiğini de belirtti.

Sol Parti’nin meclis grup toplantısında 64 milletvekili önünde konuşma yaptığını da anımsatan Kiprianu, herkesten, Türkiye’ye baskı yapmasını istediğini, ancak “Erdoğan’ı ikna etmenin kolay olmadığı” şeklindeki ortak bir paydada buluşan çeşitli yanıtlar aldığını ifade etti.

Kiprianu, Cem Özdemir’in, “Türkiye’ye gitmesine olanak tanınması durumunda çeşitli konularda Erdoğan’ı ikna etmeye çalışacağını” söylediğini de iddia etti.