AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu’nun, Güney Kıbrıs’ta bulunan yabancı diplomatik misyon temsilcileriyle dün bir araya gelerek, kendilerini Kıbrıs sorunu hakkında bilgilendirdiği ifade edildi.

Yabancı diplomatik misyonlara konuşan Kiprianu’nun, AKEL’e göre bundan sonra Kıbrıs sorununda izlenmesi gereken yol haritasını ortaya koyduğunu yazan Politis gazetesi, Kiprianu’nun “tartışmanın artık Guterres çerçevesine odaklanması gerektiğini söylediğini” kaydetti.

Kiprianu’nun, son durağı Crans Montana olan müzakereler sürecine kapsamlı bir şekilde atıfta bulunduğunu da yazan gazete, Kiprianu’nun müzakerelerin sona ermesinden duyduğu hayal kırıklığını gözler önüne serdiğini, aynı zamanda görüşmelerin başarısız olmasını izleyen şeylerle ilgili ciddi endişe belirttiğini aktardı.

Gazete Kiprianu’nun “Türk tarafınca gerçekleştirilen hareketlerin oldu bittileri pekiştirdiği ve bunların Kıbrıs sorununun çözüm çabalarını daha da zorlaştıracağı şikâyetinde bulunduğunu” da iletti.

Büyükelçileri bilgilendirmesinde, KKTC’de yaşamını sürdüren Rum ve Maronitlere gönderilen yardımlara vergi uygulanması kararına da değinen Kiprianu, AKEL’in tezinin “Kıbrıs Rum tarafının, Kıbrıs Türk toplumundaki radikal unsurların hedeflerine ulaşmasını kolaylaştıracak şekilde davranmaması gerektiği yönünde olduğunu” sözlerine ekledi.