AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu ile Rum Başsavcı Yardımcısı Rikkos Erotokritu arasında Mormenekşe davası konusunda polemik yaşandığı belirtildi.

Politis gazetesi ve diğer gazeteler, AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu ile Başsavcı Yardımcısı Rikkos Erotokritu’nun, Kıbrıslı Türk Mustafa Mehmet Mustafa’ya ait, Larnaka’ya bağlı “Dromolaksia” (Mormenekşe) köyünde bulunan arazinin, önce bir işadamı, ardından da Rum Telekomünikasyon Dairesi’ne (CYTA) yasadışı şekilde satışına ilişkin “Mormenekşe davası” konusunda, karşılıklı suçlayıcı nitelikte açıklamalarda bulunduklarını yazdı.

Harbe göre AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu açıklamasında, Mormenekşe davası sonucunda AKEL üyesi Venizelos Zanettos’a 3,5 yıl hapis cezası verilmesine bağlı olarak, Zanettos’un mahkumiyetinin, siyasi bir kovuşturmanın sonucu olduğunu ve Başsavcı Yardımcısı’nın siyasi geçmişinin bulunduğunu söyledi.

Kiprianu açıklamasında ayrıca, Başsavcı Yardımcılığına siyasi kimliği olan bir kişinin atanması konusunu düşünmesi için Başsavcı Kostas Kliridis’e de çağrıda bulundu.

Başsavcı Yardımcısı Rikkos Erotokritu ise yaptığı yazılı açıklamada, şahsına karşı tehditlerle birlikte yapılan bu tür açıklamaların ve davranışların kurumlara zarar verdiğini belirtti.

Erotokritu, bir mahkeme kararının siyasileştirilmesinin ve de Andros Kiprianu’nun mahkeme kararının ardından bile kamu oyu önündeki açıklamalarına devam etmesinin, toplum tarafından değerlendirileceğini ifade etti.