AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, ne Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, ne de Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın “avukatı” olduklarını belirterek, kendilerinin gerçekleri savunduklarını vurguladı.

Fileleftheros gazetesine konuşan Kiprianu, Kıbrıs sorunu, partiye yapılan eleştiriler ve diğer konulardan söz etti.

Habere göre AKEL’e, Anastasiadis’e verdiği destekten ötürü son zamanlarda yöneltilen eleştirileri yorumlamaya çağrılması üzerine Kiprianu, bu konulara çok fazla önem vermediklerini söyledi.

Son zamanlarda AKEL’in yaptığı bir ankette, 2011 yılında partiye oy veren seçmenlerin yüzde 85,1’inin AKEL liderliğinin Kıbrıs sorunundaki icraatlarını desteklediğini söyleyen Kiprianu, bunun durumu açıklığa kavuşturduğunu vurguladı.

Kiprianu, AKEL’in 38 yıldır aynı tezleri desteklediğini belirterek, pozisyonlarında bir değişiklik yapmadıklarını söyledi.

Anastasiadis’in, Talat-Hristofyas görüş birliklerine dayanır dayanmaz Kıbrıs sorununda ilerleme olmasının, tezlerinin doğruluğunu ortaya koyduğunu da savunan Kiprianu, “Aksi taktirde herhangi bir mutlak ilerleme olmayacaktı” dedi.

Rum siyasi partiler Akıncı’ya her eleştiri yaptığında AKEL’in Akıncı’nın “avukatı” gibi göründüğü yönündeki suçlamaların hatırlatılması üzerine ise Kiprianu, “Akıncı’nın avukatı değiliz, gerçeğin avukatıyız” dedi.

Siyasi partilerin kendi görüşlerini savunmak için Akıncı’nın tezlerini çarpıttığını söyleyen Kiprianu, “Benim için açıktır; Kıbrıslı Rumların büyük bir kısmının, Kıbrıs Türk toplum liderliğinde Akıncı’nın olmasından dolayı Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik umutları desteklediğini söylediğini gösteren anketleri gördüler. Bazılarının, bu umudu öldürmek için Akıncı’yı yıpratmaya çalıştığı açıktır” dedi.

Kiprianu, Akıncı’nın tezlerini, bazı kişilerin sırf kendi görüşlerini kabul ettirmek için çarpıttığını söylemeye devam edeceklerini belirtti.

Kiprianu, ayrıca Akıncı ile aynı görüşte olmadığı konularda konuşmakta bir sorununun olmadığını da vurguladı.