AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, KKTC plakalı araçlara saldırı düzenlenip iki kişinin de yaralandığı dünkü olaylara ELAM VE EFEN üyelerinin karıştığını söyledi. Kiprianu, olayların bir tanesinde, olay yerinde yüzlerce kişi bulunduğunu da açıkladı.

Rum radyosu Kiprianu’nun; AKEL’in, Kıbrıslı Türklere saldırılarla ilgili bazı bilgileri paylaştığını duyurdu.

Kiprianu, “Kıbrıslı Türklere saldırıda bulunulan noktalarda birkaç yüz kişi bulunuyordu. AKEL’in elinde, saldırı olaylarından birine ELAM (Ulusal Halk Cephesi), bir diğerine de EFEN (Helen Ruhlu Gençlerin Milli Sesi) üyelerinin karıştığı yolunda şahadet var” dedi.

Bu tür olayların ülkedeki bölünmüşlüğü derinleştirdiği uyarısında bulunan Kiprianu; ellerinde, geçmişte, “öfkeliler” grubunun Rum Başkanlık Sarayı önünde eylem yaptığı dönemde Saray’a bıçakla giden bir ELAM üyesi aleyhine yürütülen cezai kovuşturmanın kısa süre önce geri çekildiği bilgisi de bulunduğunu söyledi.

Öte yandan Rum Adalet Bakanı Yonas Nikolau, dünkü saldırı ve yaralanmalarla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında failleri bulmak için kapalı devre görüntü (trafik kameraları) kayıtlarını ve Kıbrıs Türk medyasına yansıyanları inceleyeceklerini açıkladı.

Nikolau, Kıbrıslı Türklere saldırıda bulunulduğu sırada Rum polisinin de olay yerinde olduğu, ancak müdahale etmediği ve bir karakolda görevli polislerin Kıbrıslı Türklere 15-20 Kasım döneminde tehlike olduğu için Rum tarafına gitmemeleri telkininde bulunduğu haberlerinin doğru çıkması halinde, sözkonusu polisler hakkında disiplin soruşturması başlatılacağını da söyledi.