AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, Güney Kıbrıs’ta 18 Aralık’ta yapılacak yerel seçimlerin ertelenmesinin tartışma konusu olmadığını belirtti.

Simerini gazetesi bugünkü sayısında Kiprianu ile yaptığı röportajın ikinci kısmına yer verdi.

Habere göre Rum İçişleri Bakanı Sokratis Hasikos’un önerisiyle Rum Bakanlar Kurulu’nun seçimlerin ertelenmesi kararı almasının kendisi için sürpriz olup olmadığı ve bu eylemin altında neyin gizli olduğunun sorulması üzerine Kiprianu, öncelikle Hasikos’un kendisini arayarak bu konuda görüşünü sorduğunu belirtti.

Hasikos’a, kendilerinin, yerel seçimlerin ertelenmesi konusunu tartışmadıklarını, çünkü bunun, her ülkede bir demokrasinin önde gelen şekli olduğu ve son derece önemli bir sebep olmadığı taktirde ertelenmesini isteyemeyeceğini söylediğini anlatan Kiprianu, böyle bir şeye ancak Kıbrıs sorununda gelişme ve anlaşma perspektifinin olması durumunda uzlaşı gösterebileceğini vurguladığını da belirtti.

Bu anlamda, başta, İsviçre’deki gelişmeleri; çözüme doğru gidip gitmediğini görmeyi bekleyip bunun ardından yerel seçimler konusunda ne yapacaklarına karar vereceklerini sandığını söyleyen Kiprianu, “Bunun yerine Hükümet, reform argümanıyla seçimlerin ertelenmesini istiyor” dedi.

Kiprianu, reformların Hükümet’ten dolayı geciktiği eleştirisinde de bulundu.